Skal vi undre os sammen ??

Vi er alle født nysgerrige, med en evne til at undre os over verden, være fantasifulde og opfindsomme, Men ofte har voksne en tendens til at dræbe børnenes undren i et misforstået forsøg på at give dem et svar på deres spørgsmål og lære dem det ”rigtige”.

Hvis vi skal ruste de kommende generationer til fremtidens krav om divergent tænkning, tænke nye og anderledes tanker, at være innovative og entreprenante, så skal de lære det allerede fra barnsben.

 

Understøt dit barns læring ved at undre jer sammen

Hvis du virkelig vil hjælpe og understøtte dit barns læring, så undre dig sammen med dit barn, vær nysgerrig, undersøg, eksperimenter og prøv om i kan finde svarene sammen. På den måde lærer og leger i med kompetencer som divergenttænkning, problemløsning, opfindsomhed, innovation, empati, fordybelse og mange andre kompetencer.

Kompetencer vi mennesker skal bruge i et fremtidigt arbejdsmarked, hvor robotter kan gøre alt den konvergente tænkning.

Når dit barn undrer sig, træner det evnen til at fordybe sig, hvilket er grundstenene til at kunne lære sig noget nyt.  

Det er mega svært som voksen ikke at give/lære dit barn den ”rigtig” viden og svar, men faktum er, at når du har svaret på dit barns spørgsmål, har det glemt det 5 minutter efter. Lidt lige som et LIKE på Facebook, det giver en rar fornemmelse lige nu og her, men den er hurtig forsvundet igen.

Hvis du som voksen vil ruste dit barn til at kunne indlære og klare arbejdsmarkedets krav i fremtiden, så er det allerbedste du kan gøre at undre dig sammen med dit barn. Faktisk også for dig selv.

Maser af ny forskning viser, at jo mere vi som familier leger, undres og eksperimentere sammen, jo gladere, lykkeligere, mere tætte og mindre stressede er vi alle.

Faktisk er der forskning, der viser at når du er nysgerrig, aktiveres dit belønningssystem.

Interaktionerne mellem belønningssystemet og den del af din hjerne, der styrer din orienteringsevne og hukommelse (hippocampus), gør at hjernen sættes i en tilstand, hvor du er mere tilbøjelig til at lære og bevare information (dyblæring).

 

Men hvordan undrer man sig egentlig?

Den bedste måde at komme i gang med at undre sig er, at glemme alt om, at der er noget der hedder rigtig og forkert.

Start med at spørg dit barn om

”Ja hvad er dog det der sker?”

 (og efter i har haft en god snak om hvad det egentlig er der sker ud fra barnets perspektiv – der er ikke noget rigtig og forkert) kan i begynde at prøve at finde nogle mulige forklaringer (hypoteser) sammen ved at spørge

”Hvordan mon?”

I vil højest sandsynlig opdage, når i begynder at undre jer sammen, begynder i at finde mange flere ting at undre jer over. Er det ikke vildt mærkeligt?? hvorfor mon det er sådan?

Hvis du er blevet nysgerrig på at undre dig noget mere, vil vi den næste tid lave en masse hverdagsundren på vores Facebook, instagram og LinkedIn profiler.

Hjælp os i vores mission om at få mere undren, nysgerrighed og eksperimenter ind i verden.

Følg med og deltag meget gerne med dine egne hverdagsundren ved at @creofamily.dk #creohverdagsundren dine opslag eller send os et billede eller en undren på creo@creofamily.dk så deler vi det, så vi alle kan begynde at undre os sammen.

[instagram-feed]